Osttilverkning

 

Ost1 Ost2 Ost3 Ost4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att det kan vara så spännande med osttillverkning trodde jag aldrig. Ju mer man kan ju roligare blir det mesta och den regeln gäller i högsta grad även med ost. Inte visste jag heller att det är förhållandevis enkelt att göra själv hemma. Fast då gäller det att ha tid och tålamod. Spännande värre och inte gör det saken sämre att vi blev ”lärda”av en svensk ostmästare som kan allt om alla mejerier. Synd att minnet inte vill komma ihåg allt, men en hel del följde ändå med hem.

14 liter mjölk går det åt till ett kilo ost så det krävs en stor gryta. Från eftermiddag till kväll höll vi på att röra i grytan. Men vad gör det i gott sällskap och rikligt med vin. Nu får vi vänta till tidig höst innan vi kan smaka på vårt mästerverk.

 

Lämna en kommentar